Празник на религиите под мотото „Хармония в многообразието“

На 8 ноември, 2015 година, в зала „Св. София“ на Народното Събрание на Република България, на пл. „Александър I“ 1, НСРОБ, съвместно със Столична oбщина, проведе Втори Празник на религиите, в който участие взеха шестте традиционни за България авраамични религии.

Празникът бе организиран под мотото „Хармония в многообразието“.

На организираните за всяко изповедание информационни щандове, посетителите, между които и представители на дипломатически мисии, бяха запознати с историята на възникване на съответната религиозна общност, както и характерните за всяка от тях литература и храмова утвар.

В проведеният в зала „Св. София“ празничен концерт, с религиозни музикални и хорови изпълнения, както и с фолклорна музика и танци, взеха участие всяко от шестте изповедания.

Заедно с това бе организиран и Ден на отворените врати, като всички желаещи можаха да посетят религиозните храмове на всяко изповедание и да се запознаят отблизо с историческите, литургични и културни особености на религиозните общности

Мотото на НСРОБ „Хармония в многообразието“ е апел към всички сънародници за взаимно опознаване, уважение и градивно взаимодействие за доброто на цялото ни общество.

poster 50x70