НСРОБ проведе дискусия на тема „Сътворението според небесните религии“ в Белица и събра заедно представители на различни вероизповедания

НСРОБ проведе дискусия на тема „Сътворението според небесните религии“ в Белица и събра заедно представители на различни вероизповедания

Националният съвет на религиозните общности в България (НСРОБ) гостува на Община Белица на 12 април (петък) 2019 година, когато проведе междурелигиозна дискусия на тема „Сътворението според небесните религии“. Събитието беше организирано съвместно между Община Белица и НСРОБ.
Участие в дискусията взеха председателят на НСРОБ и заместник главен мюфтия на страната ни Бирали Мюмюн Бирали, както и представителите на Управителния съвет на НСРОБ – проф. Рупен Крикорян, Стела Бехар и адв. Грета Ганева, представители съответно на арменската, еврейската и протестантската общности в България.
Официални гости бяха местният свещеник отец. Николай Попов и Валя Чонкова – преподавател в неделното училище в град Белица, и двамата представители на Българската православна църква. Събитието уважиха и представителите на Мюсюлманско изповедание – местният имам Ахмед Горелски и благоевградският районен мюфтия Айдън Мохамед.
Събитието беше открито от Радослав Ревански – кмет на Община Белица, а дискусията беше насочена към опознаването и добруването между различните религиозни общности в страната ни, което е приоритет в дейността на НСРОБ.
„Белица трябва да бъде пример за хората по целия свят. Защото независимо от религиозната и етническата си принадлежности, между хората в района царят мир, любов и разбирателство. И ние усетихме това днес в рамките на провелия се дискусионен форум с тема „Сътворението според небесните религии“. – каза при закриването на събитието модераторът, председателят на НСРОБ Бирали Мюмюн Бирали.