(Bulgarian) НСРОБ и Главно мюфтийство ще отбележат съвместно Световния ден за правата на човека с дискусия за религиозните права


Дискусия на тема „Религиозните права на човека в контекста на демократичните промени“ ще се проведе по случай Световния ден за правата на човека на 10 декември (вторник) 2019 година. Инициативата е по съвместна организация на Националният съвет на религиозните общности в България (НСРОБ) и Мюсюлманско изповедание. Дискусията ще се проведе от 18:00 часа в Медиен-културен център към Главно мюфтийство на ул. „Пиротска“ № 3 в столицата.
В нея участие ще вземат представители на Министерски съвет и хора от различни религиозни общности – д-р Жасмина Донкова и проф. Владимир Градев от Дирекция по вероизповеданията към Министерски съвет, проф. Гарабед Минасян от арменската общност, адв. Грета Ганева от протестантската общност, Роберт Джераси от еврейската общност и Хайри Емин от мюсюлманската общност. Модератор в рамките на събитието ще бъде Юлиана Методиева, главен редактор на онлайн платформата за човешки права „Маргиналия“.
Събитието е с вход свободен.
НСРОБ кани всички желаещи да присъстват на дискусията!