Празник на религиите 2016

На 25 септември в София се състоя станалият вече традиционен празник на религиите. Той се проведе за трети пореден път с подкрепата на Столична община и НСРОБ. Тази година мотото беше „Заедно за един по-добър свят“. Специално обръщение към участниците поднесе кметът на София, г-жа Фандъкова.

В програмата беше включена и национална изложба на творци, представители на изповеданията, членуващи в НСРОБ, на тема “Изкуството – израз на вярата”. В изложбата участваха до шест творби на творци от всяко изповедание.

Тържественият концерт на площад „Бански“ включваше концерт на хорови и танцови формации от изповеданията в НСРОБ. В парковото пространство пред Музея за история на София (Централната минерална баня) в специални шатри бяха изложени характерни религиозни предмети, богослужебни книги на шестте основни вероизповедания, представени у нас — Българската православна църква, Мюсюлманското изповедание, Католическата църква, Религиозна общност на евреите в България, Протестантската общност и Арменската апостолическа православна църква.

img_9098 img_9112 img_9208 img_9217 img_9240img_9170img_9066img_9155